Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ääntely

Kanit eivät juuri ääntele. Vain äärimmäisessä hädässä ne päästävät hirveän kirkunan, mutta normaalisti ne vain silloin tällöin vaimeasti murahtelevat tai vihastuessaan sähisevät.

 

Näkö

Kaneilla on hyvä näkö. Koska silmät ovat pään sivulla, niiden näkökenttä kattaa peräti 300 astetta. Syvyysnäköä kaneilla ei ole niin kuin ihmisillä ja apinoilla. Monien kanien silmänpohjassa on arvoituksellinen himmeä hohde, jonka syytä tutkijat eivät ole pystyneet selvittämään. Luultavasti silmänpohjan valoherkkä verkkokalvo on kaneilla paljon hienommin ja monimutkaisemmin rakentunut kuin ihmisillä ja muilla kädellisillä.

Vainu

Kaneilla on hyvä hajuaisti. Sierainten sisäpinnan ihopoimut nousevat ja laskevat rytmikkäästi. Sillä tavalla kani haistelee ja säätelee sisään hengittämänsä ilman määrää ja hajuvirtauksia.

Makuaisti

Makuaisti kanilla on hyvä. Kanilla on suussa peräti 17 000 makunystyrää kun ihmisellä on 10 000.

Tuntoaisti

Kanin suun ja nenän molemmin puolin, silmien yläpuolella ja poskissa on herkkiä tuntokarvoja, jotka auttavat sitä kulkemaan pimeässä. Se pystyy viiksikarvojen avulla tunnistamaan pimeitten maatunneliensa kaikki mutkat ja haarat.

©2019 puput - suntuubi.com