Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rotuja

Kääpiökanirodut
Hermeliini on pienin kanirotu. Hyvä hermeliini on painoltaan n. 1 kg. Pää ja runko pyöreät.. Kokonaisvaikutelma on pieni, pyöreä kani, jolla on lyhyet korvat. Korvan pituus noin 5 - 6 cm. Useita värejä. Kuvassa hermeliini, väri siam.
Kääpiöluppakorva on pienin luppakorvainen kani. Hyvä kääpiöluppa on ihannepainoltaan 1,1 - 1,9 kg. Hyvin laskeutuvat korva, lyhyt runko, pyöreä pää. Useita värejä.
Pienet rodut
Pieni chinchilla on pienehkö, harmaa kani. Kotimaa Ranska.  Aina chinchillan värinen. Hyvä paino 2,51 - 3,2 kg. Maksimi 3,5 kg.
Perle Egern on luonnosinisen värinen rotu. Ihannepaino 2,51 - 3,2 kg.
Pieni Havanna, tummanruskea rotu. Paino 2,51 - 3,2 kg.
Pieni Saksanscheck on kaksivärinen. Valkoisella pohjalla on päässä tumma kuvio, selässä juova niskasa häntään ja kyljillä pilkut. Kuviointi; musta, sininen, ruskea, madagaskar. Paino 2,51 - 3,2 kg.
Tan. Perusväri joko musta, sininen, ruskea, egern. Silmien ympärykset ja maha ovat ketunpunaiset. Ihannepaino 2,51 - 3,2 kg.
Venäläinen on valkoinen kani, jolla kuviointi päässä. Myös korvat, jalat ja häntä ovat värilliset. Kuviointi musta, sininen tai ruskea. Ihannepaino 2,21 - 3,0 kg.
Sachsengold on harvinainen rotu. Punainen kani, jonka paino 2,51 - 3,2 kg.
Beige. Karvankärjet siniharmaat, karvan keskimmäinen osa keltainen ja pohjavärinä vaalean keltainen. Silmät ovat siniharmaat rubiininpunaisella hohdolla. Paino vähintään 2,01 kg.
Keskisuuret rodut
Alaska on pikimusta kani. Tummanruskeat silmät. Ihannepaino 3,01 - 3,7 kg
Bourgogne ketunpunainen kani. Painaa 3,8 kg.
Belgian Jänis on jänismäinen kani. Paino 3,01 - 3,7 kg.
Pieni Saksan luppakorva on muhkea luppakorvainen rotu. Useita värejä. Paino 3,01 - 3,7 kg.
Sallander. Tuhkanharmaa huntu ja naamio. Pohja valkoinen. Paino 3,01 - 4,0 kg.
Thyringer. Sama kuin Sallander, mutta aina madagaskarin värinen.
Poikkeavan turkinlaadun omaavat rodut
Angora on kookas kani, jolla karva on pitkää ja hienoa. Turkki harjattava ja leikattava säännöllisesti. Paino yli 3,5 kg.
Rex. Kanin karva samettimaista ja lyhyttä. Useita värejä. Paino yli 2,5 kg.
Satiini. silkkimäinen turkki, joka on noin 3 cm pitkä ja kiiltävä. Usieta värejä. Paino 3,01 - 3,70 kg. Vähintään 2,61 kg.
Fuchs. Turkin pituus noin 5 - 6 cm. Korvissa, päässä, jaloissa normaalia, lyhyttä karvaa. Ei tarvitse keriä. Useita värejä. Paino yli 3,01 kg, mutta vähintään 2,61 kg.
Suuret rodut
Beveren rodun sallitut värit vaaleansininen, musta ja valkoinen. Paino yli 4,61 kg.
Englannin luppakorva on rotu, jonka korvat erittäin pitkät. Ihanne on yli 62 cm kärjestä kärkeen mitattuna. Useita värejä. Paino yli 4,01 kg.
Sininen Wiener on suuri tummansininen kanirotu. Paino yli 4,61 kg.
Californian on valkoinen kani. Pää, häntä ja jalat ovat värilliset. Punaiset silmät. Kuvioinnin väri aina musta. Paino yli 4,0 kg.
Hotot on valkoinen rotu, jolla mustat silmien ympärykset. Paino yli 4,0 kg.
New Zealand Red on tumman ketunpunainen. Tukeva ja massiivinen kani. Paino yli 4,0 kg.
New Zealand White on valkoinen punasilmäinen kanirotu. Muutoin saman kokoinen kuin New Zealand Red.
Suuri hopea on perusväriltään musta, sininen, luonnonkeltainen, ruskea tai luonnonharmaa. Kanin turkissa on hopeinen vaikutelma. Paino yli 4,6 kg.
Jättirodut
Belgianjätti. Maailman suurin kanirotu. Rauhallinen luonne, ei tosin aloittelijalle sopiva kanirotu. Vankkarakenteinen kani, jolla pitkä selkä sekä etujalat erittäin pitkät ja leveät. Takajalat ovat myös pitkät ja voimakkaat. Pää suhteellisen pienikokoinen.  Useita värejä. Korvat yli 16 cm (pystyt korvat) ja ihannepaino yli 7,01 kg.
Saksan jättischeck on suuri valkoinen rotu. Päässä kuviointi sekä selässä juova ja kyljissä pilkkuja. Kuviointi joko musta, sininen, ruskea tai madagaskar. Paino yli 6,0 kg.
Ranskanluppakorva on suurin luppakorvainen rotu. Tukeva, lyhyt runko ja hyvin riippuvat korvat. Urosten pää on hyvin lyhyt ja voimakas, mutta naarailla sallitaan hieman pienempi ja kapeampi pää.  Korvien pituus kärjestä kärkeen mitattuna yli 36 cm. Korvanlehden tulee muistuttaa lusikkaa. Useita värejä. Paino yli 5,51 kg.
©2019 puput - suntuubi.com